Nutritie cu Adina

Sunt Adina Neag si imi place sa spun ca mananc sanatos. Sunt tehnician nutritionist si acest lucru s-a intamplat dupa ce am fost nevoita sa schimb macazul in viata. Am trecut printr-o perioada in care am fost nevoita sa decid „reconfigurare traseu”. Si a trebuit sa imi schimb stilul de mancare si sa adopt un stil bazat pe o dieta.

Da, o dieta este creata din mancare, insa conteaza extrem de mult ceea ce mananci. Vei descoperi sute de diete care promoveaza supa de varza si doar supa de varza, sau alte diete care promoveaaza infometarea. Cu siguranta, acestea iti vor oferi o mica doza din ceea ce iti doresti si iti vor da kilogramele la o parte, ca prin minune. Ceea ce este si mai sigur insa, este ca odata ce ai terminat cu dieta, kilogramele se vor intoarce si nu o vor face singure, ci cu niste insotitoare. Ceea ce este cu atat mai neplacut insa, este faptul ca se creaza confuzie. Exista doctori care recomanda dietele, doctori care nu le recomanda, televiziuni cu emisiuni dedicate lor, televiziuni care prefera sa recomande sportul si exista chiar si o multime de prieteni care se afla de o parte sau de alta a baricadei.

Care sunt regulile unei diete eficiente si sanatoase?

Raspunsul la aceasta intrebare nu va multumi persoanele care viseaza la o slabire rapida si voluminoasa. O dieta eficienta si sanatoasa este o dieta pe viata, in care nu trebuie sa slabesti mai mult de un kilogram pe saptamana. O dieta sanatoasa nu se refera doar la alimentatie, ci la un intreg stil de viata. Nici un ceai pentru slabit si nici o dieta, oricat de buna ar fi ea, nu iti poate garanta rezultate pe viata. Daca vrei sa iti schimbi corpul, trebuie sa iti schimbi viata. Aceasta dieta eficienta si sanatoasa este una universal valabila, poate fi adoptata de toata lumea si, in principiu, nu costa nimic. Regulile pe care le impune sunt urmatoarele:

Renunta. Pentru a trai sanatos si pentru a avea un corp sanatos, trebuie in primul rand sa renunti. In principiu, trebuie sa renunti la tot ceea ce nu iti face bine, asadar, uita de alcool, produse procesate, zahar, grasimi in exces, prajeli, sucuri acidulate, excese alimentare si mai ales, uita de lene.

Adauga. Dupa ce ai renuntat, este timpul sa adaugi lucruri noi si cat se poate de sanatoase. Adauga minim o ora de sport pe zi, adauga fructe si legume in dieta, adauga ore fixe la care iei masa si adauga nopti pline de odihna.

Obisnuieste-te. Toate aceste sacrificii si toate aceste elemente noi pe care le adopti in viata, trebuie sa ramana pentru totdeauna. Asadar, obisnuieste-te cu ele, deoarece, daca vrei un corp perfect si o viata sanatoasa, trebuie sa ti le insusesti intru totul.

Acestia sunt primii pasi catre o dieta sanatoasa. Dupa ce ai facut toate aceste lucruri, totul va incepe sa intre pe un fagas normal. Evident, odata ce ai facut asta, poti sa te gandesti si la elemente de finete, cum ar fi cantitatile de carbohidrati si de proteine pe care le mananci, tipul de sport pe care il practici sau suplimentele alimentare pe care ti le administrezi.

De aceea sunt aici alaturi de tine. Impreuna vom crea un stil de viata pe care il vei adopta astfel incat , oricand, vei putea sa evadezi pentru un timp foarte scurt si sa iti satisfaci unele mici pofte nevinovate.

 

Viziteaza magazinul nostru  : Cheftogo-magazin.ro